15.3.2017

Esiintyjät

Juuka jatsaa -festivaali 13.-15.6.18

Ohjelma

SVENGI: Jukka Eskola Soul Trio

ke 13.6. klo 19, Seurojentalo, liput 15 €

MELLOW TONE: Aurora Hentunen Quartet, Minna Rusanen

to 14.6. klo 18, Valtuustosali, liput 12 €

SOULJUNA: Sami Saari, Anna Halmetoja ja Musiikkileirin opettajat

pe 15.6. klo 19, Seurojentalo, liput 18 €/ 16 € (alennus OP Pohjois-Karjalan asiakkaille)

 

Sami Saari

Suomalaisen soulin kuninkaaksikin tituleerattu laulaja-kitaristi Sami Saari on pitkän linjan musiikin ammattilainen, joka on julkaissut kuusi sooloalbumia. Viimeisin albumi, suomenkielisiä käännöksiä soulin klassikkokappaleista sisältäviä Soulklassikot vuodelta 2012, on siivittänyt suomenkielisen soulin uutta nousua. Ainutkertainen ja Onnen kyyneleet -hiteistään tunnettu Saari on myös tuttu Veeti & The Velvets -yhtyeestä.

Aurora Hentunen Quartet

Nuoren pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen luotsaama yhtye Aurora Hentunen Quartet on yksi suomalaisen jazzmusiikin nousevista nimistä. Modernia pohjoismaista jazzia soittava yhtye julkaisee debyyttialbuminsa huhtikuussa 2018. Hentusen lisäksi kvartetissa soittavat Suomen lisäksi Amsterdamissa ja New Yorkissa vaikuttaneet saksofonisti Adele Sauros, kontrabasisti Veli-Matti Silanterä sekä rumpali Ville Luukkonen. Second Spring -albumin kappaleet ovat saaneet inspiraationsa Suomen luonnosta ja Pohjoisen kodin kaipuusta, jota Amsterdamissa asuva Hentunen usein tuntee. Jazz-harmoniat sekä erilaiset elektroniset efektit ja monimuotoiset rytmit tuovat uuden modernin näkökulman pohjoismaisille kansanmusiikinomaisille melodioille. Musiikki vie kuulijan hyytävän kylmältä Lapin tunturilta Italian Ustica-saaren rauhaan, nostalgisista lapsuusajan muistoista huutavaan menetyksen kaipuuseen.

Jukka Eskola Soul Trio

Jukka Eskola Soul Trio koostuu Suomen jazzkentän tähtikaartista: trumpetisti Jukka Eskolasta, urkuri Mikko Helevästä ja rumpali Teppo Mäkysestä, joka voitti tänä vuonna jazz-Emman. Jukka Eskola on tuttu myös Ricky-Tick Big Bandin riveistä ja muun muassa SuomiLOVEn ja Tanssii tähtien kanssa housebandeista. Soul Trion yhtyeen nimeä kantava debyyttialbumi julkaistiin viime keväänä. Yhtye ammentaa soundillisesti soul jazzin perinteestä 60-luvulta, mutta Soul Trion musiikista löytyy piirteitä kaikilta vuosikymmeniltä. Tässä konsertissa on luvassa menevää ja svengaavaa nykyjazzia.

Home

Minna Rusanen

Minna Rusanen on Savonlinnasta kotoisin oleva laulaja, lauluntekijä ja laulunopettaja. Hän valmistui 2005 musiikkipedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen hän on opiskellut Malmön musiikkikorkeakoulussa ja toiminut pedagogina ja muusikkona Uppsalassa.  Myöhemmin Rusanen valmistui laulunopettajaksi ja opettaa nyt Ava Nummisen LauluAvain -laulukoulussa Helsingissä. Konsertissa kuullaan Rusasen omia sävellyksiä ja sanoituksia, sekä sävellyksiä muiden teksteihin, joihin Rusanen on viime aikoina alkanut säveltää. Inspiraatiokseen hän mainitsee muun muassa Eino Leinon runot.

Anna Halmetoja

Anna Halmetoja on juukalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä. Halmetoja toimii biisinkirjoittajana helsinkiläisessä Elements Music -kustantamossa ja tekee omaa musiikkia artistinimellä AiDA. AiDAn uutta urbaania poppia sisältävä julkaisu Kato Mun Sormee julkaistaan toukokuussa 2018, mutta Halmetojaa pääsee jo aiemmin kuulemaan räppäri Ruman debyyttialbumilla. Juuka jatsaa -festivaalin konsertissa kuullaan uutta ja vanhaa soulmusiikkia, kun Halmetoja esittää hänelle tärkeitä soul-kappaleita.