15.3.2017

Esiintyjät

Juuka jatsaa -festarin 2019 ohjelma on tässä!

VILDÁ

ke 12.6. klo 19, Juuan Pitäjänmuseo

KUMEA SOUND & PAAVO KÄSSI

to 13.6. klo 19, Juuan Pitäjänmuseo

SIGNE

pe 14.6. klo 19, Juuan Pitäjänmuseo

 

VILDÁ

Uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota – tällaista ei ole kuultu Juuka jatsaa -festivaaleilla aiemmin. VILDÁ ammentaa vaikutteita saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille ja Saamenmaan tuulien tuiverrukseen. Länsman on kipuamassa vauhdilla Utsjoelta koko kansan tietoisuuteen upeaäänisenä joikaaja-laulajana, joka tunnetaan muun muassa Solju-yhtyeestä. Saarenkylä on kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu nuori harmonikkavirtuoosi ja Vuoden Harmonikkataiteilija 2018. Duon esikoisalbumi Vildaluodda/Wildprint julkaistiin maaliskuussa 2019.

Facebookissa: https://www.facebook.com/duovilda/
Instagramissa: https://www.instagram.com/vildaduo/

KUMEA SOUND

Kumea Sound on äänitaiteilija-säveltäjä Lauri Wuolion sooloprojekti. Musiikin keskiössä on 2000-luvun alussa kehitetty cupola-soitin (toiselta nimeltään handpan), joka tunnetaan kauniista kumeasta äänestään. Kumea Soundin musiikissa kuuluvat minimalismi, ambient sekä monet vaikutteet uusista ja vanhoista musiikkitraditioista. Musiikin myötä voi unohtaa arjen kiireet ja antautua sen meditatiivisiin sfääreihin.

Nettisivut: http://www.kumea.net/
Facebooksissa: https://www.facebook.com/KumeaSound/
Instagramissa: https://www.instagram.com/kumeasound/

PAAVO KÄSSI

Paavo Kässi on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka yhdistää musiikissaan runoutta ja suomalaista iskelmää energiseen ilmaisuun. Kässi on kitaristi, joka hyödyntää kitaraa sekä melodia- että rytmisoittimena. Kässi viimeistelee parhaillaan rock ‘n rollin eri perinteistä ammentavaa esikoisalbumiaan Takaoven mies -yhtyeensä kanssa, mutta Juuassa häntä kuullaan soolona.

Facebookissa: https://www.facebook.com/paavokassi/
Instagramissa: https://www.instagram.com/paavokassi/

SIGNE

Runoutta, huikeita ääniä ja vahvaa tulkintaa: ilmaisuvoimaiset laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen esiintyvät Juuka Jatsaa -festivaalilla syntetisaattorein maustettuna laulutriona. Signen musiikki kulkee jazzin, nykymusiikin ja kuunnelman rajapinnoilla. Konsertissa kuullaan materiaalia helmikuussa 2019 julkaistulta Sapfo-aiheiselta levyltä sekä Bruno K. Öijerin ja Edith Södergranin runoihin sävellettynä. Antiikin kreikkalaislyyrikko Sapfon runot välittävät kuvauksia intohimoisesta rakkaudesta, kaipauksesta ja yhdenvertaisuudesta tunteiden tasolla. Tämä konsertti sulattaa taatusti sydämiä!

Nettisivut: https://www.vocalssigne.com/
Facebookissa: https://www.facebook.com/vocalssigne
Instagramissa: https://www.instagram.com/vocalssigne/