15.3.2017

Esiintyjät

Juuka jatsaa -festarin 2020 ohjelma on tässä!

KIRSI POUTANEN JA ESA HELASVUO
MILKA RÄISÄNEN

pe 12.6. klo 19, Juuan Pitäjänmuseo

PÄIVIÖ JA PYHÄ MÄNNYNOKSA
KAAOS ENSEMBLE: ILMASTOKUPLETTI

la 13.6. klo 19, Juuan Pitäjänmuseo

KIRSI POUTANEN JA ESA HELASVUO

Fadolaulaja Kirsi Poutanen ja pianisti-säveltäjä Esa Helasvuo esittävät konsertissaan Portugalin fadoja sekä uusia fadolauluja, joissa portugalin, suomen ja karjalan kieli sekä Kantelettaren tekstit helisevät lumovoimaisena arkaaisena kudelmana. Kahden sielukkaan ja taitavan muusikon kohtaaminen säkenöi musiikillista energiaa, joka lohduttaa, koskettaa ja yllättää.

Kirsi Poutanen tunnetaan paitsi laulajana (erityisalanaan Portugalin fado), myös runoilijana ja näyttelijänä. Poutanen julkaisi suomenkielisen fadoäänitteen Amália Tributen 2013, joka oli 2014 Suomen Etno-Emma-ehdokkaana sekä Prémio do Amália -palkintoehdokkaana Portugalissa. Pianisti-säveltäjä Esa Helasvuo on tehnyt monipuolisen ja merkittävän uran teatteri-, elokuva- ja jazzmusiikin saralla. Helasvuon tuotantoon kuuluvat myös orkesteri-, laulu-ja kuoroteokset. Hän on työskennellyt ja konsertoinut lukuisten tunnettujen artistien, mm. Vesa-Matti Loirin, Ritva Oksasen, Susanna Haaviston ja Eija Ahvon kanssa. 

Kirsi Poutasen Facebook-sivu
Kirsi Poutasen musiikkia Spotifyssa

 

MILKA RÄISÄNEN

Milka Räisänen on helsinkiläinen lauluntekijä, joka  tunnetaan myös milkamilka-duon toisena puolikkaana. Soolokeikalla Juuassa kuullaan lyyrisiä, suomenkielisiä kappaleita pianon säestyksellä. 

Milka Räisäsen musiikkia Soundcloudissa
Milkamilka-yhtyeen Facebook-sivu

 

PÄIVIÖ JA PYHÄ MÄNNYNOKSA

Päiviö ja Pyhä Männynoksa on Helsingissä vaikuttava duo, joka laulaa romanttisen käytännöllisellä rakkaudella sävellettyjä lauluja mm. eläimistä, elämästä ja ruuasta. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät kaksiääninen laulu, 80-luvun Casio, pienen budjetin biitit ja ilahduttavat lyriikat. Yhtyeen muodostavat Juuka jatsaa -festivaalin tuottaja, juukalaislähtöinen Helleka Tallgrén sekä muusikko ja graafinen suunnittelija Mari Nikula.

Päiviö ja Pyhä Männynoksa Facebookissa
Päiviö ja Pyhä Männynoksa Instagramissa
Päiviön ja Pyhän Männynoksan musiikkia Spotifyssa

 

KAAOS ENSEMBLE: ILMASTOKUPLETTI

Ilmastokupletti on musiikilla höystetty koominen katsaus ihmisistä ilmastonmuutoksen edessä. 

Kahden esiintyjän ja yhden muusikon Ilmastokupletti pyrkii tunnistamaan, mikä meitä estää käymästä ratkaisukeskeistä dialogia ilmastonmuutoksesta. Näitä esteitä eli inhimillisiä defenssejä – kuten oman toiminnan vaikutusten mitätöiminen, vastuun sysääminen muille ja aiheen kiertäminen – käsitellään lempein ottein suomalaisen sketsi- ja kuplettiperinteen keinoin. Esityksessä nauretaan yhdessä jokaisen hupsuudelle ison, pahan ja pelottavan ilmastonmuutoksen edessä. Yleisö pääsee tutustumaan niin stressaantuneeseen kunnanjohtajaan kuin entisaikojen perään haikailevaan mummuunkin, lakkoon ryhtyvää norppaa unohtamatta.

Lavalla nähdään Kaaos Ensemble eli soveltavan teatteritaiteen nuoret ammattilaiset, esiintyjät Martta Pesonen ja Kerttu Pyy, sekä esiintyjä-muusikko Joanna Savikurki.