15.3.2017

Esiintyjät

Juuka jatsaa 2021 -festarin esiintyjät

 

KIRSI POUTANEN JA ESA HELASVUO

Vahvat tunteet –  intohimo, kaipaus, tuska, onni ja riemu – kiteyttävät portugalilaisen kansanmusiikin aarteen, fadon lumoavuuden. Se vaatii esittäjältään syvää ilmaisua ja elämäntuntemusta. Kun vangitsevan portugalilaisen fadon rinnalle tuodaan uusia fadolauluja suomen- ja karjalan kielellä ja Kantelettaren tekstejä, luodaan vetoavan lumovoimainen kudelma. Kahden sielukkaan ja taitavan muusikon kohtaaminen säkenöi musiikillista energiaa, joka lohduttaa, koskettaa ja yllättää.

Juuka jatsaa -festivaaleille fadon tuo merkittävä kotimainen fadista Kirsi Poutanen, jonka Amália Tribute -fadoäänite on kerännyt loistavia arvosteluja ja palkintoehdokkuuksia niin kotimaassa kuin Portugalissakin. Pitkän uran tehnyt Poutanen tunnetaan myös näyttelijänä ja runoilijana. Pianisti-säveltäjä Esa Helasvuo on tehnyt monipuolisen ja merkittävän uran teatteri-, elokuva- ja jazzmusiikin saralla. Helasvuon tuotantoon kuuluvat myös orkesteri-, laulu- ja kuoroteokset, ja hän on työskennellyt ja konsertoinut lukuisten tunnettujen artistien, kuten Vesa-Matti Loirin kanssa.

LIISA TAVI JA ARTO PIISPANEN

Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavin kuulas ja ilmaisuvoimainen ääni on monelle varmasti tuttu. Tavin rakastetut tulkinnat mm. Violeta Parran Elämälle kiitos- ja Kollaa Kestää -yhtyeen Jäähyväiset aseille -kappaleista ovat merkityksellinen osa 70–80-lukujen suomalaista ääniraitaa. Tavin kappaleet ovat kestäneet aikaa ja ovat rakkaita myös nuoremmille sukupolville.

Juuassa "Rakkaudesta Elämään – Lauluja nuoruudestani" -otsikolla kuultava esiintyminen sisältää nimensä mukaisesti Liisa Tavin ohjelmistoa ja omia sävellyksiä 70-luvulta aina vuoteen 2000. Tavin lauluissa korostuvat humaanius ja lämpö.

Pianisti Arto Piispanen tunnetaan jazz- ja kansanmusiikin saralla monista yhtyeistä, kuten Jazzmuseo ja Pohjantahti. Piispanen on kulkenut Tavin kanssa pitkän yhteisen matkan vuosikymmenten ajan ja yhteistyö on toiminut aina erityisen hyvin.